HEKSENKAAS® imitatie recept, met minder calorieën en gewoon net zo lekker

Op een verjaardag proefde ik laatst HEKSENKAAS®, een pittige groene dipsaus die naar prei en knoflook smaakt. Het oorspronkelijke recept is bedacht door een groenteboer uit Haaksbergen.Deze dipsaus is overheerlijk op een toastje of met Bugles chips, maar ook op brood is het onweerstaanbaar.

Erg leuk en lekker voor op verjaardagen of gewoon thuis bij de borrel. Je kunt eigenlijk alle kanten uit met deze dipsaus. Het enige wat ik jammer vind is dat er zo veel calorieën in zitten, en echt goedkoop is het ook niet. Dat kan lekkerder, gezonder en goedkoper, toch? Gelukkig hebben we een recept gevonden om imitatie Heksenkaas te maken. Dit recept bevat minder calorieën en is ook nog eens makkelijk te maken.

Benodigdheden om deze imitatie Heksenkaas te maken:

– 150 gram kruidenkaas
– 30 gram prei, het lichtgroene gedeelte
– 60 gram (light) mayonaise
– 10 gram verse peterselie
– Een snufje zout
– Een snufje zwarte peper
– Een paar druppeltjes citroensap
– Poedersuiker (optioneel)

Om het te maken heb je ook nog een mes, snijplank, mengkom en een staafmixer nodig. Voor de kruidenkaas kun je eventueel de goedkope variant van Aldi gebruiken, genaamd Val Blanc. Boursin en Paturain zijn ook goed te gebruiken, deze zijn alleen wel duurder.

Bereidingswijze:

Eerst voeg je de gesneden prei en peterselie samen met de mayonaise, meng dit goed. Vervolgens voeg je wat zout en citroensap toe en pak je de staafmixer. Mix het geheel goed door elkaar en doe er een snufje peper bij. Daarna doe je de kruidenkaas er doorheen en mix je het geheel nog eens goed.

Ten slotte kan er een beetje poedersuiker aan toegevoegd worden om de smaak van de originele HEKSENKAAS® zoveel mogelijk te kunnen evenaren. Dat is alles! Nu kun je gaan genieten van je zelfgemaakte HEKSENKAAS® voor slechts 1/5e van de prijs en met slechts de helft calorieën. Lekker of interessant? Deel dit recept met je vrienden – ik weet zeker dat zij hier ook van zullen smullen!
play-sharp-fill