Het eten van kaas kan je longen beschermen tegen astma en emfyseem, volgens nieuw onderzoek

Een recente Britse studie, waarbij 6.000 mensen hun voedingsdagboeken bijhielden, wijst uit dat een gebrek aan vitamine A, E en D kan leiden tot ademhalingsproblemen, variërend van astma en emfyseem tot verkoudheid. Zelfs na correctie voor andere factoren zoals gewicht en roken, vertoonden deelnemers met lage niveaus van deze vitamines meer symptomen.

Vitamine A, aanwezig in voedingsmiddelen zoals volle melk, kaas, wortelen en donkergroene bladgroenten, evenals vitamine E, te vinden in plantaardige oliën, noten en zaden, worden verondersteld het immuunsysteem te stimuleren en de gezondheid van de luchtwegen te ondersteunen. Het is echter belangrijk op te merken dat vitamine D vaak supplementen vereist om het op een gezond niveau te brengen.

De implicaties voor de huidige studie in het kader van de huidige coronaviruspandemie moeten verder worden onderzocht. Volgens hoofdauteur Prof. Adrian Martineau van Queen Mary University of London suggereren sommige onderzoeken dat mensen met lagere vitamine D-niveaus mogelijk vatbaarder zijn voor het coronavirus.

Lees verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill