In plaats van glazen flessen weg te gooien, besloot ze er dit van te maken… prachtig!

Heb je nog ergens lege glazen flessen in huis die naar de glasbak moeten? In deze tijd, rond kerst en oud & nieuw, hebben veel mensen behoorlijk wat glazen flessen over. Denk maar eens aan al die champagneflessen die gebruikt worden. Deze kunnen, in plaats van richting de glasbak, heel goed gebruikt worden om handige en creatieve dingen mee te maken. Met deze ideetjes ben je goed bezig voor het milieu en verfraai je ook nog eens je eigen huis. Erg leuk om samen met je kinderen of vrienden te doen. Bekijk de ideeën hieronder!

Gebruik glazen flessen als fotolijstjes.

Door glazen flessen als fotolijstjes te gebruiken maak je een mooi vintage hoekje in je huis. Om deze fotolijstjes te maken, verwijder je eerst de etiketten van de glazen flessen met warm water en zeep.

Bekijk de rest van de stappen op de volgende pagina.

Nu kun je de glazen flessen vullen met bijvoorbeeld steentjes, schelpen, kralen of parels. Zet de licht gebogen foto’s hierin.

Door de buitenkant extra te versieren maak je de flessen nog mooier.

Plantenspuit in glas.
Een mooi alternatief nodig voor de kunststof plantenspuit? Wat dacht je van een oude glazen fles met een schroefdop? Je kunt deze helemaal naar eigen ontwerp versieren.

Kandelaars.
Spuit de glazen fles in een mooie kleur of versier de fles met decoraties. Het resultaat: mooie én goedkope kandelaars op voor een gezellig diner.

Decoratie.
Versier de flessen met woorden, letters of een mooie afbeelding.

Vogelvoederhuisje.
Een glazen fles is de perfecte houder voor een vogelvoederhuisje in de tuin.

Ga jij aan de slag met een of meerdere ideetjes? Laat het weten en vergeet deze creatieve ideeën niet te delen met alle creatievelingen op Facebook!

- Advertentie -
- Advertentie -