Nooit meer vlekken: Ontdek de geheimen van een sprankelende inductieplaat!

Een cruciaal onderdeel van je schoonmaakroutine is het reinigen van je inductieplaat. Aangezien deze kookplaat van glas is gemaakt, vereist het gebruik van specifieke schoonmaakmiddelen in vergelijking met een gasfornuis. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. In dit artikel delen we handige tips en methoden om je inductieplaat efficiënt schoon te maken.

- Advertentie -

Houd er rekening mee dat inductiekookplaten gevoeliger zijn voor krassen, dus het is van essentieel belang om voorzichtig te werk te gaan. Om je inductieplaat schoon te maken, heb je standaard een microvezeldoek en een spons nodig. Met deze benodigdheden kun je aan de slag om je kookplaat weer te laten stralen.

Veelvoorkomende vlekken op een inductieplaat:
Bij het schoonmaken van je inductieplaat zul je vaak te maken krijgen met vier veelvoorkomende soorten vlekken: kringen, ingebrande vlekken, aangekoekte etensresten en vingerafdrukken. Het is belangrijk om te weten dat je bij het reinigen van deze vlekken nooit gebruik moet maken van schurende schoonmaakproducten, krassende schuursponzen of agressieve ovensprays. Maar wat kun je dan wel gebruiken? We zullen je per vleksoort de beste tips geven.

Lees verder op de volgende pagina welke tips wij nog meer aanbevelen!

- Advertentie -
- Advertentie -