Zo kom je van dat irritante Heermoes af in de tuin

Ik denk dat iedereen zicht dit wel kan voorstellen: ben je helemaal trots op je tuin, controleer je meerdere keren per week op onkruid, geef je met warm en droog weer elke avond de planten water en probeer je de grond zo gezond mogelijk te houden. Super goed, maar dit werkt dus echt alleen goed als jouw buren dit ook doen, want voor je het weet heb jij last van onkruid waar je niet meer vanaf komt.

Ik heb het natuurlijk over het ontzettend vervelende en hardnekkige plantje Heermoes ook wel paardenstaart genoemd. Het ziet er misschien onschuldig uit, maar dat het is absoluut niet. Als deze plant eenmaal in jouw tuin zit is het heel moeilijk om dit onkruid te bestrijden. Zeker als je het op de meest milieuvriendelijke manier wil doen; met de hand, komt het namelijk gelijk weer terug, omdat de wortels in de grond blijven zitten.

Heermoes waarschuwt je hiervoor:

Voordat ik je vertel hoe je heermoes dan het beste kan bestrijden, is het goed om te weten dat Heermoes alleen maar in een tuin verschijnt om je te waarschuwen. Waarvoor, vraag je je misschien af. Nou, Heermoes groeit alleen op arme bodems. Hoe kan dit onkruid er dan groeien? Heermoes kan meters lange wortels hebben, waardoor het de voedingsstoffen en mineralen diep uit grond kan halen.

Aangezien het onkruid deze stoffen naar de oppervlaktes haalt, kan Heermoes er op (zeer) lange tijd voor zorgen dat de grond weer gezond is. Helaas is dan wel al heel de tuin besmet en dat is iets wat de meeste mensen willen voorkomen, zorg er dus voor dat je het onkruid tijdig ontdekt en direct te bestrijd! Hoe je dit het allerbeste doet?

Je leest het allemaal op de volgende pagina, lees dus snel verder.


play-sharp-fill