Kan jij ook niet slapen? Druk dan met je vinger op déze plekken

Heb je vaak nachten waarin je maar blijft staren naar het plafond? En heb je al van alles geprobeerd om dit te stoppen? Er is misschien een truc die je nog niet hebt geprobeerd, en het draait allemaal om iets dat “drukpunten” wordt genoemd.

Een oplossing voor slaapproblemen? Probeer drukpunten
Als je moeite hebt met slapen of in slaap vallen, is er een simpele techniek die je zou kunnen proberen: drukpuntstimulatie. Dit betekent dat je op bepaalde plekken op je lichaam druk uitoefent, en dit kan helpen om bepaalde klachten te verminderen. Hetzelfde idee wordt gebruikt bij voetreflextherapie en zelfs bij acupunctuur. Wil je het zelf eens testen? Het drukken op deze specifieke plekken kan je helpen sneller in slaap te vallen.

Drukpunten in je lichaam
Wist je dat je lichaam allerlei plekken heeft die drukpunten worden genoemd? Wanneer je druk op deze plekken uitoefent, kan dit invloed hebben op verschillende klachten die je kunt hebben. Deze techniek wordt ook gebruikt in voetreflextherapie, waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde delen van je voeten. Acupuncturisten maken zelfs gebruik van deze drukpunten om te helpen bij verschillende soorten ongemakken. En je kunt het zelf uitproberen! Het indrukken van deze drukpunten kan je helpen om sneller in slaap te vallen en naar dromenland te gaan. Lees snel verder op de volgende pagina over welke drukpunten het gaat.


play-sharp-fill