Juridische problemen stapelen zich op: het net sluit zich rond Peter Gillis

Peter Gillis bevindt zich in een maalstroom van juridische problemen. Hij wordt niet enkel aangeklaagd voor belastingontduiking en fysiek geweld, maar ook recentelijk aangeduid als een vermoedelijke criminele ondernemer. Een reputatie die niet eenvoudig te veranderen valt, volgens de berichtgeving van het NRC.

Meer dan een ondernemer
Naast het hebben van zijn eigen realityshow, runt Gillis een eigen bierlabel en heeft plannen om binnenkort een kookboek uit te brengen. In 2021 werd een biografie over hem gelanceerd waarin hij werd omschreven als de ‘meest gedurfde zakenman van Nederland’. Dit lijkt op een accurate beschrijving, aangezien Gillis al bijna een decennium schijnbaar garant staat voor controverses met zijn vakantieparken.

Disputen over vakantieparken
Met acht vakantieparken in Nederland en nog eens drie in België, heeft Gillis vaak te maken gehad met aanvaringen met lokale gemeenten. Dit komt voornamelijk door het illegaal huisvesten van grote groepen arbeidsmigranten in zijn parken. Hoewel hij vroeger deze geschillen kon afkopen met boetes, lijken de juridische kwesties nu zich op te stapelen. Een hiervan is de beschuldiging van het mishandelen van Nicol Kremers, zijn voormalige partner. Er wordt beweerd dat hij haar vorig jaar fysiek heeft mishandeld.

Lees verder op de volgende pagina waarvan Peter allemaal wordt beschuldigd en welke opsporingsinstanties op heb jagen.


play-sharp-fill