Kook jij eieren in een pan? Na het lezen van deze 5 tips niet meer!

Geen keukenprins(es) en heb je ongelofelijk veel zin in een eitje? Daar hebben we het internet voor. Op het web zijn verschillende tips te vinden voor het bereiden van eieren. Ik heb de 5 handigste tips voor je opgezocht. Bonus: ze zijn niet alleen handig, maar ook leuk! Het leuke aan de tips is dat je geen chef-kok hoeft te zijn om ze te gebruiken. Het is simpel en je hebt bijna niets nodig om deze tips voor elkaar te krijgen. Je leert bijvoorbeeld op 3 verschillende manieren een ei pocheren, hoe je ei kan koken dankzij de magnetron en nog veel meer.

1. Kook een ei in een koffiemachine!
Wist je dat een koffiezetapparaat ook heel goed werkt als eierkoker? Het is nog simpel ook: leg de eieren in de koffiepot, vul de machine met water en laat het water doorlopen. Zodra dit gebeurd is, moet je de eieren, in heet water, 10 minuten laten staan. Haal ze eruit, pel ze af en eet smakelijk. Bonus: het pellen van de eieren gaat ontzettend gemakkelijk. Klik snel door naar de volgende pagina voor de andere tips!

2. Omelet in een mok.
Het klinkt gek, maar je kan dus een omelet bereiden in een mok. Hoe? Pak een hittebestendige mok en smeer de binnenkant in met boter. Tik een eitje kapot in de mok, voeg daar kaas, groente en andere lekkere ingrediënten aan toe en plaats het in de magnetron. Verwarm de mok voor ongeveer 1 minuut, haal het eruit, roer door, zet de mok terug en verwarm het nogmaals voor 1 minuut. Herhaal dit proces totdat je ei gaar. Hoe lang het precies duurt hangt af van de magnetron en de beker. Lees verder op de volgende pagina voor meer handige tips om jouw favoriete eitje klaar te maken.


play-sharp-fill