Nachtelijk krampen in kuiten en tenen tijdens het slapen? Dit is hoe je er snel weer vanaf komt

Als je nachtelijke krampen in de benen hebt, hoeven we niet te vertellen hoe ongemakkelijk deze beenpijn kan zijn. Het ene moment lig je gezond te slapen en het volgende moment word je wakker met pijn in één of beide benen. Deze krampen kunnen uren doorgaan, het verstoort je slaap en je kan je voorbereiden op een minder aangename dag vanwege de gebroken nacht. Gelukkig zijn er manieren om deze pijnlijke kramp in de benen te behandelen en eventueel te voorkomen. De meeste behandelingen kan je zelf in huis! Maar voordat je start met de behandeling van de krampen in de benen, is het belangrijk om te weten wat deze krampen zijn en waarom het gebeurt.

Oorzaak nachtelijke krampen

De oorzaak van krampen is niet precies bekend. Het heeft waarschijnlijk te maken met zenuwen die extra gevoelig zijn en extra actief. Dat geeft dan snelle samentrekkingen van de spieren. Krampen worden soms uitgelokt door intensief sporten, te weinig vocht drinken, te veel alcohol drinken of door bepaalde medicatie.

Hoe kan ik kuitkramp voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Weinig drinken, alcohol en intensief sporten kunnen kuitkrampen uitlokken. Om kuitkrampen te voorkomen kan je dit proberen:
– Drink voldoende (1,5 tot 2 liter per dag).
– Drink minder of geen alcohol.
– Probeer een tijdje iets minder intensief te sporten en bekijk of dit helpt.

Op de volgende pagina lees je de de beste tips tegen deze krampen.


play-sharp-fill