Last van een aangekoekte koekenpan? Met DIT middeltje is het binnen no-time weer schoon

Iedereen kan weleens zwarte, aangebrande resten aan de onderkant van een pan krijgen, zelfs als je een professionele chef-kok bent. Hoewel het er misschien uitziet als een verloren zaak, kan een pan met hardnekkig aangekoekte resten worden gered met behulp van natuurlijke schoonmaakmiddelen. Met een aantal alledaagse producten die in de keuken te vinden zijn, zijn er diverse technieken beschikbaar om een roestvrijstalen pan schoon te maken die flink is aangekoekt. Het enige wat je nodig hebt is baking soda, water en witte azijn, samen met een schuurspons en een schraper, zoals bijvoorbeeld een houten spatel.

- Advertentie -

- Advertentie -

Baking soda kan je helpen bij het schoonmaken van een sterk aangekoekte pan, omdat het een mild schuurmiddel bevat en de alkalische pH helpt bij het neutraliseren van zure voedselresten die zijn aangekoekt. Daarnaast kan baking soda worden gemengd met een zuur, zoals azijn of citroensap, om een bruisende reactie te veroorzaken die helpt bij het losweken van aangekoekt voedsel, zodat het gemakkelijker van je pan kan worden verwijderd.

Bekijk de video op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -