Last van kalknagels? Met dit goedkope zelfgemaakte middeltje ben je er zo vanaf

Kalknagels zijn iets waar veel Nederlanders mee te maken krijgen. Het is een veel voorkomend probleem, maar het maakt je nagels er niet bepaald mooier op. Gelukkig is er een eenvoudige manier om er zelf vanaf te komen. Kalknagels, ook wel schimmelnagels genoemd, zijn niet alleen onaantrekkelijk om te zien, ze kunnen ook behoorlijk pijnlijk zijn.

Waar komen ze vandaan?
Kalknagels ontstaan doordat een huidschimmel de nagel infecteert. Deze schimmels kunnen op je nagels terechtkomen door direct contact met iemand die al besmet is, maar meestal gebeurt dit door schimmelsporen. Dit zijn kleine deeltjes die zich verspreiden, bijvoorbeeld via huidschilfers van mensen die al een schimmelinfectie hebben. Als je besmet raakt en je afweersysteem is niet sterk genoeg, dan kan de schimmel gaan groeien en kalknagels veroorzaken.

Ongemak en pijn
Kalknagels zijn niet alleen onaantrekkelijk, ze kunnen ook behoorlijk wat ongemak met zich meebrengen. Een geïnfecteerde nagel kan dikker worden en daardoor pijnlijk tegen je schoen drukken. Een vervormde nagel kan ook de huid rondom de nagel beschadigen.

Tijdige aanpak is belangrijk
Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het behandelen van een kalknagel. Als je te lang wacht, kan de infectie zich dieper in de nagel verspreiden en wordt het moeilijker om er vanaf te komen. Bij de apotheek kun je verschillende middeltjes kopen om van kalknagels af te komen, maar deze kosten vaak geld. Gelukkig kun je ook zelf een oplossing maken. Ontdek een zelfgemaakte remedie op de volgende pagina.


play-sharp-fill