Last van vocht in je knieën? Hier kan dat door komen (en zo los je het op)

Het kan zomaar gebeuren dat je ineens een dikke knie hebt die je moeilijk kunt buigen of strekken. Dit kan duiden op vocht in de knie, een ongemakkelijke aandoening met diverse mogelijke oorzaken. Gelukkig zijn er meestal stappen die je zelf kunt nemen om er snel vanaf te komen.

Vocht in de knie: Een uitleg

Het is eigenlijk niet vreemd dat er vocht tussen de gewrichten aanwezig is. Volgens de Cleveland Clinic zit er normaal gesproken al wat vocht in de gewrichtsweefsels, bestaande uit componenten zoals bloed, vet, eiwitten of gewrichtsvloeistof. Wanneer er schade ontstaat aan een kniegewricht, kan dit vocht vrijkomen. Als er echter meer vocht aanwezig is dan gebruikelijk, kan dit klachten veroorzaken en spreken we van vocht in de knie.

Kenmerken van vocht in de knie

Als je daadwerkelijk last hebt van vocht in je knie, kunnen diverse symptomen optreden. Je kunt pijn ervaren doordat het vocht op de zenuwen drukt, volgens Moetiknaardedokter.nl. Daarnaast kun je ook een gezwollen, dikke of warme knie ervaren, evenals stijfheid en problemen bij het buigen of strekken van de knie. Dit merk je bijvoorbeeld wanneer je trappen oploopt; dit gaat dan opeens minder soepel.

Lees snel verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill