Leg aardappels in in de vaatwassen – de reden is echt geniaal en snel!

In de keuken hebben we vaak diverse apparaten en keukengerei die we zelden gebruiken. Hoewel we de magnetron, koelkast en oven dagelijks inzetten, blijven apparaten zoals keukenmachines en slacentrifuges vaak ongebruikt in onze keukenkastjes staan. Ik moet bekennen dat ik zelf ook een aantal apparaten bezit die enkel voor de sier dienen en waarvan ik nooit gebruik maak. Zo heb ik mijn elektrische braadpan slechts één keer geprobeerd en heb ik bijna mijn hele appartement in brand gestoken. Toch zijn er talloze apparaten in onze keuken waarvan we waarschijnlijk niet beseffen hoe handig ze kunnen zijn. Wist je bijvoorbeeld dat er 10 verrassende manieren zijn om jouw onopvallende keukengerei te benutten? Ontdek ze hieronder!

Eiersnijder
Als je geen fan bent van de geur van knoflook aan je handen, dan kan jouw eiersnijder wel eens jouw redder in nood zijn. Je kunt de snijder gebruiken om knoflookteentjes snel en efficiënt in kleine stukjes te snijden. Maar wist je dat je deze handige keukentool ook kunt inzetten om kleine stukjes zeep te maken? Smelt simpelweg een blok glycerinezeep in de magnetron en giet het in de eiersnijder die je hebt ingevet met olie. Laat het mengsel afkoelen en druk vervolgens op de hendel om kleine stukjes zeep te maken.

Slowcooker
Je slowcooker kan voor veel meer doeleinden worden gebruikt dan alleen het langzaam koken van stoofpotjes. Wist je dat je er ook gemakkelijk zelfgemaakte kaarsen in kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is sojawas, lonten en geurolie. Smelt de was in de slowcooker en voeg de lonten en geurolie toe zodra de was vloeibaar is. Giet het mengsel vervolgens in een potje en laat het afkoelen. Et voilà, je hebt je eigen handgemaakte kaarsen!

Wafelijzer
Wafels zijn heerlijk, maar wist je dat je er ook een overheerlijke panini mee kunt maken? Beleg twee sneetjes brood met kaas en ham en druk het geheel plat tussen de hete wafelijzerplaten. Na een paar minuten heb je een smeltend hete en knapperige panini.

Koffiezetapparaat
Ben je op de hoogte dat je koffiemachine ook dienst kan doen als stoomapparaat voor je voedsel? Vul de koffiepot met water en plaats er een stoommandje in met groenten zoals broccoli of wortelen. Zet de koffiemachine aan en voilà, je hebt gestoomde groenten in een oogwenk!

Lees snel verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill