Let op: Dit is wat er gebeurt als je koffie op een lege maag drinkt

Een kopje koffie om de dag te beginnen is voor velen een vast ritueel. Er zijn maar weinig mensen die normaal kunnen functioneren zonder dat eerste ‘bakkie pleur’ van de dag. Echter, artsen zijn minder blij met deze gewoonte, althans voordat je hebt gegeten. Het blijkt namelijk een zeer slecht idee te zijn om koffie op een nuchtere maag te drinken, om meerdere redenen.

Als jij net als wij bent, gaat eerst de koffie erin en volgt pas daarna het ontbijt. Maar we hadden geen idee dat dit zo’n slechte gewoonte is voor onze gezondheid. Ironisch genoeg zijn we afhankelijk van koffie om fris en fruitig deze artikelen voor je klaar te zetten. Toch zijn we van mening veranderd, want als je ziet wat er gebeurt wanneer je koffie op een lege maag drinkt… dan zijn we genezen!

Het drinken van koffie op een lege maag kan een aantal negatieve effecten hebben op ons lichaam. Ten eerste kan het de spijsvertering verstoren. Cafeïne stimuleert de productie van maagzuur, wat kan leiden tot maagirritatie, brandend maagzuur en zelfs maagzweren bij regelmatige consumptie op een lege maag. Bovendien kan koffie op een lege maag de productie van gal verhogen, wat kan leiden tot darmproblemen zoals diarree.

Lees meer negatieve effecten van het drinken van koffie op de een lege maag op de volgende pagina.


play-sharp-fill