LET OP: Niet chocopasta maar DIT is het ongezondste broodbeleg

- Advertentie -

- Advertentie -

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat een dikke laag chocopasta, een berg hagelslag of een flinke klodder aardbeienjam niet de meest gezonde keuzes zijn voor op brood. Maar wist je dat er binnen de categorie “zoet” één soort beleg is dat als het ongezondste wordt beschouwd? Helaas scoort ook hartig beleg niet altijd goed als het gaat om gezondheid.

Ongezond hartig broodbeleg

Het is belangrijk om te weten dat niet alleen zoet beleg op brood ongezond is, maar ook hartig beleg kan veel vet en zout bevatten. Een onderzoek van de Consumentenbond heeft aangetoond dat geen enkele van de zestien geteste worsten als gezond kan worden beschouwd, waarbij Gelderse worst de minst gezonde keuze blijkt.

Dit komt omdat het een hoog vet- en zoutgehalte heeft. In 100 gram Gelderse worst zit gemiddeld 28 gram vet, waarvan 10 gram ongezond verzadigd vet is, en 2,3 gram zout. Smeerleverworst deed het ook niet goed vanwege het hoge vet- en zoutgehalte. Alleen magere vleeswaren zoals runderrookvlees en kipfilet zijn iets beter voor je, maar ook hier zit nog veel zout en onverzadigd vet in.

Lees snel verder op de volgende pagina en kom er achter wat het ongezondst is om op brood te smeren.

- Advertentie -
- Advertentie -