‘Lucille Werner pakt wachtgeld én loterijtonnen: dit zaakje stinkt’

Er zijn nogal wat opschuddingen rond Lucille Werner, de bekende Nederlandse politica en televisiepersoonlijkheid. Critici, waaronder Evert Santegoeds, wijzen erop dat ze binnenkort wachtgeld zal ontvangen zonder dat haar prestaties in de Tweede Kamer noemenswaardig zijn. Waarom krijgt Werner zo veel aandacht in de media, terwijl haar politieke prestaties onder de loep zouden moeten liggen?

In de schijnwerpers na een televisieoptreden
Lucille Werner kwam onlangs in het nieuws dankzij haar optreden bij Humberto Tan. Ze leek gekwetst door een grap van Hugo de Jonge, wat een hele discussie teweegbracht. Critici menen dat de discussie zich op deze manier verlegt van waar het eigenlijk om zou moeten gaan: Werner’s politieke prestaties, of beter gezegd, het ontbreken daarvan.

Wachtgeld en politieke impact
Sommigen vinden dat Werner de aandacht van haar politieke prestaties heeft afgeleid door de grap van Hugo de Jonge uit te vergroten. De kern van de kritiek ligt echter bij haar wachtgeld. Ze verlaat de Kamer en zal een financiële vergoeding krijgen die gelijkstaat aan haar tijd daar, zonder dat ze opvallende resultaten heeft geboekt.

Lees verder op de volgende pagina hoeveel en hoe lang Lucille Werner wachtgeld krijgt.


play-sharp-fill