Oma weet raad: Met dit simpele trucje ben jij binnen 5 minuten van je maagzuur af

We kennen het probleem allemaal; ben je heerlijk uiteten geweest of heb gezellig drankjes gedaan, zit je de rest van de dag met brandend maagzuur op de bank. We ervaren dit gezondheidsprobleem allemaal anders, de een heeft er nog nooit last van gehad, terwijl de ander nog niet eens naar een chilipeper kan kijken en zijn of haar maag begint al op te spelen. De vraag is alleen hoe kom je er van af?

Je kan natuurlijk naar de drogist of de apotheek gaan om maagzuurtabletten aan te schaffen, maar persoonlijk ben ik niet zo weg van medicatie slikken, dus probeer ik eerst altijd andere dingen. Heb je regelmatig last van brandend maagzuur dan is het als eerste belangrijk om erachter te komen waar het door komt, de een heeft er last van na het eten, terwijl de oorzaak bij andere ligt om hij of zij te zwaar is of overmatig drinkt en/of rookt.

Als je de oorzaak kent, zorg dan dat je jouw levensstijl hierop aanpast, zodat je minder snel last hebt van dit gezondheidsprobleem. Brandend maagzuur klinkt niet zo erg, maar kan echt effect hebben hoe iemand zijn of haar leven leidt. Heb je snel last van brandend maagzuur is het sowieso slim om de volgende producten uit jouw dieet te schrappen: koffie, citrusvruchten, broccoli, pittig eten/kruiden, chocolade, tomaat, alcohol, volle melk, uien en andere voedingsmiddelen die veel vet, olie en zuren bevat.

We weten nu hoe je dit probleem kan voorkomen, maar de vraag die nu nog heerst is, “Hoe kom ik van brandend maagzuur af als ik er eenmaal last van heb?” Wij hebben een aantal tips gevonden die jouw verder kunnen helpen. Benieuwd?

Je leest het allemaal op de volgende pagina, ga dus snel verder…


play-sharp-fill