Medewerkers van een café vertelden een dakloze om te vertrekken. Je zult niet geloven hoe hij de koffie op een andere plaats kreeg…

Op een dag zag een vrouw, die samen met een vriend in een café zat, twee elegante mensen de winkel binnenkomen. Ze liepen naar de bar en bestelden 5 koffie, waarvan 3 ‘uitgesteld’. Even later verlieten ze het café met slechts twee bekers koffie. De vrouw had hen toch echt vijf horen bestellen. Verbaasd keek ze haar vriend aan en vroeg om uitleg. “Je moet even geduld hebben,” zei de vriend. “Je zult er zo achterkomen waarom ze dat deden.”

Het stel wachtte een paar minuten. Inmiddels werd het steeds drukker in het café. De meeste mensen betaalden voor hun eigen koffie, terwijl anderen ook betaalden voor zogenoemde ‘uitgestelde’ koffie. De verbaasde vrouw snapte er niets van en bleef om uitleg vragen, maar de man was onverzettelijk.

Na een tijdje kwam een man in kapotte kleding het café binnen. Het was een bedelaar die op straat leefde. Hij liep naar de serveerster toe en vroeg beleefd of er nog ‘uitgestelde’ koffie was. Op dat moment werd alles duidelijk; de mensen betaalden voor koffie die later aan daklozen werd gegeven.

De vrouw was geraakt toen ze de dakloze man met een warm bakje koffie zag. Bij andere koffiezaken werd de man niet toegelaten, maar hier behandelde men hem als mens en gaf hem gratis koffie.

‘Uitgestelde’ koffie verscheen voor het eerst in Italië, maar na verloop van tijd heeft het zich ook naar andere landen verspreid, waaronder Nederland. Wat een fantastische campagne! Vind jij dit ook zo’n goed initiatief, vergeet dit hartverwarmende artikel dan niet te delen met je vrienden op Facebook.
play-sharp-fill