Mensen die aan deze kant van het bed slapen, zijn chagrijniger, blijkt uit onderzoek

De vraag lijkt simpel: slaap jij aan de rechter- of linkerkant van het bed? Maar volgens recent onderzoek kan deze keuze invloed hebben op je stemming. Het onderzoek suggereert namelijk dat mensen die aan de rechterkant van het bed slapen, mogelijk humeuriger zijn dan hun partners die aan de linkerkant liggen. Voor veel stellen is het delen van een bed en samen slapen een alledaagse realiteit. Elke nacht worden ze geconfronteerd met uitdagingen zoals snurken, gebrek aan ruimte en een voortdurende strijd om de dekens. Niettemin is een goede nachtrust van cruciaal belang en zou altijd het doel moeten zijn.

- Advertentie -

- Advertentie -

Dit onderzoek heeft als doel om de mogelijke invloed van de slaapzijde op onze stemming te onderzoeken. Het richt zich niet alleen op de vraag of koppels goed slapen, maar ook of de keuze van slaapzijde verband houdt met het humeur en of dit verschilt tussen partners. De vraag is: slaap jij aan de rechterkant?

Als dat zo is, ben je niet de enige! Een artikel van CountryLiving beschrijft een studie van Premier Inn waarbij gekeken werd naar de relatie tussen persoonlijkheid en de gekozen slaapzijde. De onderzoekers hebben 3000 volwassenen geïnterviewd en opmerkelijke verschillen gevonden tussen mensen die aan de linker- of rechterkant slapen.

Lees snel verder op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -