Met dit simpel trucje is jouw Airfryer in 3 minuten schoon en dat zonder te schrobben!

De keuken schoonmaken is absoluut niet onze favoriete bezigheid, dus wat ons betreft moet dit zo simpel en snel, met zo min mogelijk schrobben gebeuren. Over het algemeen lukt ons dat aardig, maar niet wat betreft de airfryer. Die staan we toch regelmatig met een spons uit te schrobben en eigenlijk is dat dus helemaal niet nodig, want er zijn dus verschillende manieren om het schoon te maken, terwijl de airfryer al het harde werk doet…

[aoa id=’1′]

- Advertentie -
[/aoa]

Afwasmiddel
De eerste tip is vrij eenvoudig, haal de bak van de airfryer uit het apparaat, verwijder de mand, vul de opvangbak van de airfryer met warm water, spuit er een aantal druppels afwasmiddel in, zet het mandje terug in de opvangbak, plaats de lade weer terug in het huishoudelijk apparaat en je kan beginnen. Zet de airfryer aan, start een programma van 15 minuten en 200 graden Celsius, laat dit programma draaien en spoel na afloop het water weg en droog de lade af.

Baking soda
Een andere manier is om de airfryer schoon te maken is met behulp van het welbekende baking soda, ook wel zuiveringszout genoemd. Deze truc werkt eigenlijk hetzelfde als de schoonmaaktruc met afwasmiddel, je voegt alleen een extra ingrediënt toe, om het nog beter te laten werken. Sprinkel 2 eetlepels baking soda in de opvangbak van de airfryer en voeg hier warm tot kokend heet water toe aan, als je dit gedaan hebt, voeg je de afwasmiddel er aan toe en plaats je het weer terug in het apparaat en laat je een programma lopen van 15 minuten op 200 graden.

Afwasblokjes
Bij deze tip maak je dus gebruik van afwasblokjes en het enige wat je moet doen is de airfryer lade uit het apparaat te halen, het blokje in de lade te leggen, kokend heet water erover heen gieten en dit in te laten trekken voor ongeveer 30 minuten. Is niet alle viezigheid losgekomen? Haal dan nog een (afwas)borstel of spons door de lade.

Mijn airfryer blijft stinken?
De grootste irritatie van airfryer gebruikers is dat het apparaat flink kan gaan stinken en dat is juist wat je niet meer wilde, anders had je ook voor een friteuse kunnen kiezen. De kans is groot dat dit komt door het verwarmingselement (grillelement). Dit onderdeel wordt namelijk bijna nooit schoongemaakt, maar de kans is groot dat hier wel de meeste viezigheid op zit.

Dit kan je schoonmaken door het volgende te doen: snij een citroen in vieren en leg een stuk aluminiumfolie (in een kommetje gevouwen) op de bodem. Knijp 2 citroenpartjes een beetje uit, verspreidt dit over het aluminiumfolie en leg daarna de partjes erboven op. Stel de airfryer in op 180, zet de lade terug en draai een programma van 10 minuten. Let op! Zorg dat je een zware/grote citroen kiest, zodat het aluminiumfolie blijft liggen.

- Advertentie -
- Advertentie -