Nooit Gedacht Dat Vaatwastabletten Zo Veelzijdig Zouden Zijn! Ontdek 10 Geniale Trucjes Die Je Verbazen

Vaatwastabletten zijn verrassend veelzijdig. Hier zijn 10 handige toepassingen voor vaatwastabletten die niets te maken hebben met de vaatwasser.

1. De Frituurpan Reinigen
Het schoonmaken van een frituurpan is meestal een vervelende klus, maar met dit handige trucje wordt het iets minder erg. Vul de binnenpan van de frituurpan voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang het mandje in de binnenpan, steek de stekker in het stopcontact, stel de temperatuur in op maximaal 90 graden en zet de pan 10 minuten aan. Na afloop leeg je de binnenpan voorzichtig en spoel je alles goed af met heet water. Tip: zorg voor wat ventilatie door een raam open te zetten vanwege de vrijkomende geur.

2. Onaangename Geuren Verdrijven
Ga je dit weekend gourmetten of fonduen? De vervelende geur die dan in huis blijft hangen, kun je gemakkelijk verwijderen met een vaatwastablet. Zet een pan met een ruime hoeveelheid water en een vaatwastablet op een laag vuurtje en de geur zal snel verdwijnen.

3. Verwijderen van Aanslag in Theepotten
Hardnekkige aanslag in je theepot, waar je met een afwasborstel niet tegenop kunt, kun je eenvoudig verwijderen met een vaatwastablet. Kook water en giet het met een vaatwastablet in de theepot. Laat het een uur weken, spoel daarna grondig schoon en je theepot is weer als nieuw. Lees verder op de volgende pagina welke andere handige dingen je nog meer kan doen met je vaatwastablet.


play-sharp-fill