“Ontdek de ultieme handbagagehacks van ervaren ouders voor een stressvrije gezinsvakantie!”

Kun je echt inpakken voor een gezinsvakantie met alleen handbagage? Als je handige ruimtebesparende tips kent en alleen de essentiële benodigdheden meeneemt, is het zeker mogelijk. Ja, kinderen komen met veel spullen. Maar je hoeft echt niet alles mee te nemen op vakantie. Kiezen voor handbagage in plaats van koffers voor je volgende gezinsvakantie kan misschien ontmoedigend lijken, maar het is niet onmogelijk. Je bespaart niet alleen geld door geen kosten voor ruimbagage te betalen, maar ook tijd door de drukte bij het ophalen van bagage over te slaan en je hoeft ook geen zware koffers mee te slepen, vooral als je kiest voor een rugzak met de juiste afmetingen voor handbagage.

Deze aanpak is het meest geschikt voor gezinnen die reizen met kinderen vanaf 5 jaar die hun eigen lichte handbagage kunnen dragen en werkt beter als je naar een bestemming met warm weer gaat. De truc is om terug te gaan naar de essentiële benodigdheden en bereid te zijn om items te wassen terwijl je op vakantie bent. Als dat niet klinkt als een echte vakantie, ga dan gerust verder en prop een koffer vol, maar als je je volgende ontsnapping wilt vereenvoudigen, lees dan verder voor advies. Als extra bonus geldt: hoe minder items je meeneemt, des te minder er achterblijft of onderweg verloren kan gaan.

1. Alleen essentiële items
Als je begint met een grote koffer, is de kans groot dat je deze volstopt met dingen die je waarschijnlijk niet nodig hebt. Richt je in plaats daarvan op het samenstellen van een selectie van must-have items. Je hebt geen verschillende outfits (of badpakken) nodig voor elke dag. Draag hoeden en zware schoenen tijdens de vlucht en pak sandalen in. Kies voor microvezelhanddoeken (of controleer of je hotel ze levert) en selecteer belangrijke kledingstukken gemaakt van lichte stoffen (idealiter items die gemakkelijk te wassen en snel te drogen zijn). Als je verblijft in een appartement of villa, zou je toegang moeten hebben tot een wasmachine om je garderobe halverwege het verblijf aan te vullen.

Lees op de volgende pagina welke 7 handige tips wij nog meer hebben.


play-sharp-fill