Ontdek de Verleidelijke Wereld van Olijfolie in Je Koffie: De Verrassende Trend Die Italië Veroverde

Waarom een scheutje olijfolie toevoegen aan je koffie de moeite waard kan zijn? Koffieliefhebbers hebben vaak hun eigen voorkeuren als het gaat om toevoegingen zoals melk of suiker. Maar heb je ooit overwogen om een scheutje olijfolie aan je koffie toe te voegen? Hoewel het misschien wat vreemd klinkt, is het daadwerkelijk een populaire keuze in Italië, waar het zelfs door Starbucks, ’s werelds grootste koffieketen, is geïntroduceerd.

Een fluweelzachte smaak
Starbucks beweert dat het toevoegen van een lepel extra vierge olijfolie uit Toscane aan de koffie zorgt voor een onverwachte, fluweelzachte en boterachtige smaak. Dit drankje, genaamd “oleato” (Italiaans voor “geolied”), creëert een dun laagje vet op de koffie, wat bijdraagt aan de textuur en smaakervaring. Bekijk de videobeelden op de volgende pagina.


play-sharp-fill