Het is een nobel streven om voedselverspilling tegen te gaan door restjes eten te bewaren. Velen van ons zijn bekend met het concept van “kliekjesdag”, waarop we de bewaarde etensresten van de hele week opeten. Dit is ook deels afhankelijk van onze opvoeding, aangezien onze ouders en grootouders vaak in een tijd leefden waarin dagelijks groenten en vlees geen vanzelfsprekendheid waren. Op zondag vlees eten was destijds een luxe, net als andere bijzondere, exotische gerechten.
Het bewaren van voedsel is een goede gewoonte, en verspillen is simpelweg niet chique, ook al leven de meesten van ons tegenwoordig in overvloed. Toch is het belangrijk om te weten dat niet alle voedingsmiddelen geschikt zijn om opnieuw op te warmen. Sommige voedingsmiddelen kunnen zelfs ongezond zijn of spijsverteringsproblemen veroorzaken wanneer ze voor de tweede keer worden opgewarmd. We hebben een lijst samengesteld van zes voedingsmiddelen waarvoor voorzichtigheid geboden is.
Deze vind je op de volgende pagina!