Heb je nog oude VHS banden? Met deze truc zet je ze over naar je computer!

Heb je nog oude videobanden liggen van de jaren ’80 en ’90? Grote kans dat deze banden inmiddels al jaren stof liggen te verzamelen en je ze niet meer afspeelt. Maar wat als ik je vertel dat je deze oude beelden kunt digitaliseren en weer tot leven kunt brengen? In deze volgende video wil ik je laten zien hoe je dat kunt doen.

Het digitaliseren van oude videobanden lijkt misschien een ingewikkelde klus, maar het is zeker de moeite waard. Het is namelijk niet alleen leuk om oude herinneringen opnieuw te beleven, maar het zorgt er ook voor dat je beeldmateriaal veilig wordt opgeslagen en niet verloren gaat. Bovendien kun je de beelden gemakkelijk delen met vrienden en familie.

Om te beginnen heb je een videorecorder nodig die nog werkt en een apparaat om de beelden mee te digitaliseren. Er zijn verschillende digitale converters op de markt die je kunt gebruiken. Kies er een die past bij de aansluiting van jouw videorecorder en computer. Je kunt bijvoorbeeld een converter aanschaffen met een USB-aansluiting, zodat je hem gemakkelijk kunt aansluiten op je computer.

Bekijk de video hoe jij je oude VHS banden kunt digitaliseren op de volgende pagina.


play-sharp-fill