Pijn aan de linkerkant van je borst? Dit kunnen de oorzaken zijn

Wanneer je pijn aan de linkerkant van je borst voelt, denk je mogelijk meteen aan een hartaanval. Hoewel pijn op de borst inderdaad een symptoom hiervan kan zijn, is dat niet altijd het geval. Er zijn tal van andere oorzaken voor pijn op deze plek. Hier zijn tien mogelijke oorzaken die je moet kennen. Als je pijn op de borst ervaart, is het altijd verstandig om voor controle naar je huisarts of een cardioloog te gaan.

1. Angina Pectoris (Hartkramp)

Angina Pectoris, ook wel hartkramp genoemd, verwijst naar de pijn die ontstaat wanneer een deel van de hartspier onvoldoende zuurstof krijgt. Dit zuurstoftekort treedt vaak op door vernauwing van de kransslagaders van het hart. De pijn en het ongemak bevinden zich meestal aan de linkerkant van de borst, maar kunnen ook klachten veroorzaken in de linkerarm, linkerschouder, linkerkant van de nek en kaak. De behandeling hangt af van de oorzaak en kan medicatie, levensstijlveranderingen of zelfs hartinterventies omvatten.

2. Myocarditis

Myocarditis is een ontsteking van de hartspier die meestal wordt veroorzaakt door een virus. Deze ontsteking kan leiden tot beschadiging van het hart en kan binnen enkele weken na koorts symptomen van hartfalen of hartritmestoornissen veroorzaken. Pijn aan de linkerkant van de borst kan een indicatie zijn van een ontstoken hartspier. In milde gevallen verdwijnen de symptomen soms zonder behandeling, maar ernstige gevallen kunnen medicatie vereisen. De behandeling varieert afhankelijk van de oorzaak.

Lees snel verder op de volgende pagina voor nog meer oorzaken.


play-sharp-fill