Pijn in je heup? Dit kan de oorzaak zijn (en wat je ertegen kunt doen)!

Je kunt je afvragen waarom je pijn voelt aan de buitenzijde van je heup of aan de zijkant van je dij. Deze ongemakken worden vaak veroorzaakt door ontstekingen of letsel aan de slijmbeurs of een pees. Zelfs irritatie van deze structuren kan tot pijnklachten leiden. De medische terminologie voor pijn aan de buitenkant van de heup is trochantair pijnsyndroom, of eenvoudigweg, trochanterpijn, waarbij de term “trochanter” betrekking heeft op het botuitsteeksel waar de pijn geconcentreerd is.

Mogelijke redenen voor je heuppijn
Trochanterpijn kan optreden door een ongeval, ontsteking van de pezen of slijmbeurs, of kan simpelweg het gevolg zijn van overbelasting, wat leidt tot kleine verwondingen of abnormale wrijving. Ook kunnen rugklachten, artrose in de knie of heup, heupgewrichtsontstekingen, enkelproblemen of beenlengteverschil de oorzaken zijn.

Deze factoren kunnen tot heupoverbelasting leiden, wat op zijn beurt kan resulteren in ontsteking of irritatie. Het is interessant om op te merken dat vooral vrouwen van middelbare leeftijd en ouder sneller last kunnen krijgen van deze aandoening.

Lees snel verder en kom er achter wat de symptomen zijn en wat je er tegen kan doen.


play-sharp-fill