Shocking! Dit is waarom jij altijd je wc-deksel omlaag moet doen!

Heb jij de gewoonte om het wc-deksel omhoog te laten staan voordat je doorspoelt? Als je “ja” hebt geantwoord, is het tijd om je bewust te maken van de redenen waarom het wellicht verstandiger is om voortaan het wc-deksel wél naar beneden te doen. Het lijkt misschien een kleine verandering, maar als je ontdekt waarom, zul je waarschijnlijk geneigd zijn om je gedrag aan te passen en altijd het deksel te sluiten!

De schokkende realiteit van de wc-pot
Je wc-pot, een plek waar je misschien liever niet te veel bij stilstaat, is eigenlijk een bron van bacteriën. Deze micro-organismen gedijen in de vochtige omgeving en kunnen zich snel vermenigvuldigen. De vraag of het belangrijk is om het wc-deksel te sluiten, heeft tot veel discussie geleid. Interessant genoeg toonde een onderzoek dat al in 1975 werd uitgevoerd door Dr. Charles Gerba aan dat kleine waterdruppeltjes, besmet met bacteriën zoals E. coli, wel tot 4,5 meter ver kunnen spatten en tot wel zes uur in de lucht kunnen blijven zweven na het doorspoelen!

Het risico van de druppels
Neem eens de moeite om in te zoomen op de wc-pot en het beeld langzaam af te spelen. Je zult versteld staan van het aantal minuscule druppeltjes die omhoog spatten tijdens het doorspoelen. Het lijkt bijna op een vuurwerkshow, maar dan een die je met het blote oog niet ziet! Deze druppeltjes bevatten talloze bacteriën, waaronder potentieel gevaarlijke soorten zoals E. coli. Hierdoor ontstaat het reële risico om ziek te worden. Maar waar belanden al die druppeltjes? Overal in je badkamer. Als je wc zich in dezelfde ruimte bevindt, kunnen deze druppeltjes op je spiegel, kastjes, tandenborstel, make-up en zelfs op eventuele contactlenzen terechtkomen.

Lees hier meer over op de volgende pagina.


play-sharp-fill