Slakken te slim af zijn: Dít zijn de beste manieren om slakken in je tuin te bestrijden

Slakken kunnen een ware plaag vormen in je tuin, vooral als je dol bent op het kweken van je eigen groenten en fruit. Ze kunnen behoorlijk wat schade aanrichten aan je planten en gewassen. Maar wees niet getreurd: er zijn tal van manieren om deze glibberige beestjes effectief te bestrijden. In dit artikel ontdek je de beste methodes om slakken uit je tuin te weren.

- Advertentie -

Natuurlijke vijanden

Een van de meest milieuvriendelijke manieren om slakken te bestrijden is door natuurlijke vijanden aan te trekken. Vogels, egels, kikkers en padden zijn dol op slakken. Maak je tuin aantrekkelijk voor deze dieren door bijvoorbeeld een vogelhuisje op te hangen, een egelhuis te plaatsen of een vijver aan te leggen. Zo help je de natuur een handje en houd je tegelijkertijd je tuin vrij van slakken.

Slakkenkorrels

Slakkenkorrels zijn een populaire en effectieve manier om slakken te bestrijden. Er zijn diverse soorten slakkenkorrels beschikbaar, waaronder biologische varianten. Let er bij het gebruik van slakkenkorrels wel op dat je de instructies nauwgezet volgt en voorkom dat andere dieren in je tuin er ook van eten.

Lees verder op de volgende pagina voor meer effectieve manieren.

- Advertentie -
- Advertentie -