Speelgoedfabrikant Mattel: ‘Deze UNO kaarten mag je absoluut niet stapelen’

De makers van Uno hebben voor heisa gezorgd op sociale media nadat ze hadden bevestigd dat spelers geen +2 kaarten mogen stapelen.

Volgens het officiële Twitter-account van het leuke spel is het tegen de regels om een +2 op een +2 te stapelen. Wist jij dit?

In de tweet stond: “Per management. Je kunt geen +2 op een +2 stapelen. Ga je gang, maak ons maar belachelijk.”

Wat je nu dus moet doen als je een +2 speelt is dat de volgende persoon gewoon twee kaarten trekt ondanks dat ze misschien een +2 kaart hebben en dan gaat de beurt naar de persoon daarna.

Het stapelen zou betekenen dat de volgende speler ook een +2 kaart kan spelen, zodat hij de kaarten niet hoeft te trekken en de speler achter hem aan gedwongen wordt om vier kaarten te trekken en zijn beurt te missen als hij niet nog een +2 aan de stapel kan toevoegen.

Terwijl de tweet door veel mensen is geliket, werd het duidelijk dat niet iedereen blij is en veel social media gebruikers hebben dat ook uitgesproken in de comments nadat ze erachter zijn gekomen dat ze het spel al die tijd verkeerd hebben gespeeld.

En om onduidelijkheden uit de oorspronkelijke tweet tegen te gaan, ging het account verder met uit te leggen dat er ‘geen stapeling van kaarten is toegestaan’ – een +4 kunt opstapelen dat mag ook niet, wat jammer nou!

Als je echt vast wilt blijven houden aan het stapelen van kaarten, dan heeft Uno wel een ‘huisregels’ toelage gegeven, met uitleg: “Bij het spelen van de huisregels, moet je er alleen voor zorgen dat alle spelers het eens zijn voordat je het spel begint.”

Om de verwarring te vergroten, is het stapelen toegestaan in de online versie van het spel, met Uno als uitleg: “Stapelen is niet toegestaan in het fysieke kaartspel, maar het online spel heeft een optie om enkele van de meer populaire Huisregels te gebruiken, zoals stapelen.”
play-sharp-fill