Super! Dankzij deze tips hoef je minder vaak te scheren

Sommige mensen hebben nauwelijks lichaamsbeharing en hoeven zich bijna nooit te scheren, terwijl anderen dagelijks bezig zijn met hun scheermesje om haarvrij te blijven. Behoor jij tot die laatste groep en ben je het zat om constant te moeten scheren? Dan kunnen de volgende tips je helpen om langer te genieten van een gladde huid, zelfs als je liever blijft scheren dan overstapt op waxen, epileren of laseren.

Gebruik altijd warm water

Hoewel een verfrissende koude douche op warme dagen wellicht aanlokkelijk is, is het bij het scheren beter om warm water te gebruiken. Warm water opent namelijk je haarzakjes, waardoor je haartjes gemakkelijker rechtop gaan staan. Hierdoor komen ze dichter bij de wortel, wat ervoor zorgt dat je scheermesje ze beter kan verwijderen. Dit resulteert in minder snel terugkerende stoppeltjes en een gladdere huid.

Scrub je huid de avond van tevoren

Een scrub doet niet alleen wonderen voor een zijdezachte huid, maar het verwijdert ook dode huidcellen. Dit heeft als voordeel dat je met je scheermesje dichter op je huid kunt scheren, waardoor zelfs de kleinste haartjes geen kans krijgen om over te blijven. Na het scheren zul je merken dat je huid ultraglad aanvoelt en dat die vervelende stoppeltjes minder snel verschijnen.

Lees snel verder op de volgende pagina, voor meer handige tips!


play-sharp-fill