Superip om spinnen op afstand te houden: Een geheim wapen voor een spinnen-vrije herfst

Terwijl sommigen van ons genieten van de warme omhelzing van herfstavonden, zijn er anderen die in paniek raken zodra de bladeren beginnen te vallen. Voor de arachnofoben onder ons betekent herfst maar één ding: spinnenseizoen! Maar laten we ons niet intimideren door deze achtbenige huurders. Je hoeft niet te leven met je arachnofobie in een krampachtige omhelzing. Er is een natuurlijk geheim wapen ontdekt om deze harige bezoekers op afstand te houden voordat ze hun intrek nemen.

Het krachtige geheim: Lavendel als afschrikmiddel
Nu augustus ten einde loopt en het spinnenseizoen officieel begint, hebben de experts bij Online-Bedrooms.nl een briljante tip voor arachnofoben: breng wat lavendel in huis. Ja, je leest het goed – lavendel, het magische ingrediënt dat spinnen met een neus voor drama afschrikt. Volgens deskundigen hebben spinnen namelijk een hekel aan lavendelgeur. Een vleugje etherische lavendelolie is genoeg, want het verspreidt zich als een sprookjesachtige deken door je huis.

Waarom spinnen een afkeer hebben van lavendel
Waarom haten spinnen deze bloemige geur zo? Volgens de geheime agenten van Bugstips hebben spinnen een supergevoelige neus voor sterke aroma’s, vooral de geur van lavendel. Dit komt door stoffen zoals linalool en linalylacetaat in lavendel, waarvan wordt gefluisterd dat ze afstotende krachten hebben. Maar als lavendel niet jouw voorkeur heeft, geen zorgen! Er zijn andere trucjes om spinnen uit je woonkamer te weren, zoals munt- en pepermuntolie. Lees verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill