SUPERTIP: Jouw douchedeuren onder de kalkaanslag? Met dit trucje is het zo weer schoon!

Er zijn van die schoonmaakklusjes in huis waar helemaal niet vrolijk van wordt of misschien helemaal niet bij stil staat. Eén van die klusjes is het schoonmaken van de badkamer en dan specifiek de douchedeuren- en/of wanden. Of je nu een glazen of plastic douchecabine hebt er komen altijd watervlekken op, wat ook wel bekend staat als kalkaanslag. Niet echt fris, dus dit moet zeker schoongemaakt worden.

In eerste instantie lijkt het niet zo erg, maar als je de douchecabine niet, zowel aan de binnenkant als buitenkant, schoonmaakt verliest het zijn glas en ontstaat er watervlekken op. Mocht je zwarte of andere kleurige douchewanden hebben, zal je ook snel de witte kalkaanslag op de wanden en deuren zien zitten. Uiteraard moet dit schoongemaakt worden, maar hoe doe je dit zonder je je armen van je romp te boenen!

Een doffe douchecabine komt vooral door zeepresten in combinatie met een dun laagje kalkaanslag (door warmte en vocht) die achterblijven op de deuren en wanden. Hoe langer je dit niet schoonhoudt, hoe zichtbaarder deze dofheid wordt. Dit wil je natuurlijk niet, dus moet je ervoor zorgen dat je dit voor bent regelmatig de douchecabine schoon te maken. Dat klinkt als ontzettend veel werk. Gelukkig hebben wij een tip gevonden waardoor dit enorm simpel is en het resultaat als snel zichtbaar wordt. Het trucje is zo simpel dat je vanaf nu iedere keer als je je badkamer opruimt en schoonmaakt ook de douchewanden- en deur meeneemt. Oftewel: nooit meer een doffe en vieze douchecabine. Hoe het precies zit?

Je leest het allemaal op de volgende pagina, ga dus snel verder!


play-sharp-fill