Symptomen die kunnen wijzen op diabetes die je absoluut niet mag negeren

Gewichtsverlies
Normaal gesproken kom je aan als je diabetes hebt, maar gewichtsverlies is ook een symptoom. Wanneer je suiker verliest door frequente urineren, verlies je ook calorieën. Dit is vooral het geval als je type 1 diabetes hebt.

Genezing
Als je een wondje krijgt en het niet snel geneest, let er op dat langzame genezingstijd een algemeen symptoom van diabetes is. Artsen hebben geconstateerd dat infecties vaker voorkomen als je diabetes hebt, hoewel er niet veel onderzoek is om ons te vertellen waarom. Het kan zijn dat hoge bloedsuikerspiegels je natuurlijke helingsproces en je vermogen om infecties te bestrijden verzwakt. Bij vrouwen komt blaas- en vaginale infecties bijzonder vaak voor.

Honger
Diabetes kan het suiker van je voedsel vasthouden om je cellen te bereiken wat tot constante honger leidt. Dit teken gecombineerd met het verlies van calorieën via urine, kan ervoor zorgen dat je gewicht verliest. Het kan je echter ook een extreme honger geven, zonder dat je een voldaan gevoel krijgt waardoor je juist weer aankomt.

Extreme pijn
Overmatige suiker in je bloed kan leiden tot zenuwschade. Dit kan leiden tot tintelingen en verlies van gevoel in je handen en voeten, evenals pijn in je armen, handen, benen en voeten.

Jeukende huid
Dit staat ook bekend als pruritus en bij diabetes wordt het meestal veroorzaakt door slechte of onregelmatige bloedstroom. Wanneer jeuk veroorzaakt wordt door een slechte bloedstroom, zoals bij diabetes, zal je het waarschijnlijk in je benen en voeten voelen. Lotion smeren kan helpen om deze irritatie te verhelpen.

- Advertentie -