Uit onderzoek blijkt: dít dieet wordt het meest gevolgd in Nederland

Bijna alle Nederlanders proberen op een gegeven moment wel eens af te vallen, met als voornaamste doel lichamelijk fitter te worden. Maar welk dieet is het meest populair en lukt het ons eigenlijk wel om ons doel te bereiken?

Het volgen van een dieet is de meest populaire manier om kilo’s kwijt te raken, maar we houden dit niet altijd vol. Daarbij zijn we ook nog eens ongeduldig. Uit het onderzoek “Belevingen 2022” van het CBS blijkt dat het feit dat het afvallen niet snel genoeg gaat, de grootste hindernis vormt bij het afslankproces.

Als we naar de cijfers kijken, is het duidelijk dat diëten ook niet bijzonder effectief zijn. De helft van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder kampt met overgewicht, waarvan 35 procent matig overgewicht heeft en 15 procent ernstig overgewicht. Van de volwassenen met ernstig overgewicht heeft maar liefst 88 procent al eens geprobeerd om af te vallen, waarvan 43 procent hier nog steeds mee bezig is. Van de mensen met matig overgewicht onderneemt 28 procent af en toe een afvalpoging, terwijl dit percentage bij mensen met een gezond gewicht slechts 11 procent bedraagt.

Lees verder op de volgende pagina welk dieet de meeste mensen in Nederland dan toch volgen.


play-sharp-fill