Voormalig inbreker onthult: Dit kan je beter niet doen als je een dief in je huis betrapt

In de stilte van de avond, wanneer schaduwen langzaam over de vloer kruipen, is er altijd die prangende vraag: wat als er onverwachte geluiden klinken? Met gemiddeld 75 inbraken per dag in Nederland, is het een gedachte die velen zorgen baart. Maar maak je geen zorgen! We hebben iemand die ons kan gidsen door de donkere hoeken van inbraak: Barry, een ex-inbreker die nu voor de goede zaak kiest. Duik met ons mee in Barry’s kennis en krijg onverwachte tips om jezelf en je huis te beschermen.

Onverwachte verdediging met glas
Tussen 17.00 en 23.00 uur, wanneer de zon ondergaat, komen inbrekers vaak in actie. Maar wat als we ze te slim af kunnen zijn? Barry heeft een slim idee: glazen objecten. Stel je voor: je plaatst een paar glazen items bij je slaapkamerraam. Als er iets bij de voordeur gebeurt, gooi je ze gewoon naar beneden, wat voor een luid gerinkel zorgt. Maar let wel op, we willen niemand verwonden!

De heldenrol opzijschuiven
Hoor je geluiden in je huis? Barry’s advies is duidelijk: blijf zitten! Ook al wil je graag de situatie inspecteren, doe het niet. Een betrapt gevoel kan een inbreker onvoorspelbaar maken.

Lees op de volgende pagina wat je beter kan laten als je een inbreker in je huis ontdekt!


play-sharp-fill