WD-40 lost een veelvoorkomend probleem op dat mensen al jaren irriteert

Ze zeggen dat wondermiddeltjes niet bestaan, maar ik heb iets gevonden wat toch erg in de buurt komt. De kans is groot dat je het wel kent: WD-40! Je weet wel die blauw-gele spuitbus met die rode dop! Officieel is het geen middeltje, maar een spray en het is ontzettend veelzijdig. Je kan het namelijk voor veel dingen gebruiken. Benieuwd waarvoor? Lees snel verder.

1. Vacuüm gezogen glazen
Ken je dat: zet je voor nog geen minuut twee glazen in elkaar, wil je ze weer uit elkaar halen, zitten ze muurvast. Of: wil je een drinkglas uit het keukenkastje halen, pak je een glas, wat op een ander glas gestapeld staat, krijg je er twee, omdat ze vacuüm gezogen zijn. In beide situaties kan je natuurlijk net zo hard trekken tot de glazen loskomen, maar de kans dat ze beschadigen is ontzettend groot en dat wil je natuurlijk niet. Dit kan je dus voorkomen als je WD-40 in huis hebt. Wat je moet doen? Spuit een beetje WD-40 tussen de vacuüm gezogen glazen, wacht tot de spray tussen de glazen gezakt is en trek dan, voorzichtig, de glazen van elkaar. Vergeet niet om de glazen goed af te wassen voordat je eruit drinkt!

2. Opgezwollen vingers
Moet jouw trouwring af en lukt het niet door er mee te spelen of door hard trekken? WD-40 is de oplossing. Spray een klein beetje tussen de ring en jouw vinger en voor je weet is het sieraad af. Vergeet niet om je handen te wassen nadat de ring af is! Nummer 3 is een tip waar ik nooit aan gedacht had. Jij wel?

Je leest het op de volgende pagina.


play-sharp-fill