Ze doet een scheut azijn in het wasverzachter bakje van haar wasmachine. Deze tip ga ik onthouden!

Azijn is een echte alleskunner als het gaat om het huishouden. Het is niet alleen een goedkoop alternatief voor dure schoonmaakmiddelen, maar ook een milieuvriendelijke optie. Azijn is een natuurlijk product dat niet alleen een krachtige reiniger is, maar ook ontvet en ontkalkt. En dat alles zonder de schadelijke chemicaliën die je vindt in veel commerciële schoonmaakproducten. Het is dus niet verwonderlijk dat azijn steeds populairder wordt als schoonmaakmiddel. Van het reinigen van ramen tot het ontkalken van de waterkoker en het verwijderen van nare geurtjes in kleding, er zijn talloze manieren waarop je azijn kunt gebruiken om je huis schoon te maken en te laten ruiken als nieuw. In dit artikel delen we een aantal handige en effectieve schoonmaaktips met azijn die je thuis kunt toepassen.

Babykleding
Heb je babykleding waar bijvoorbeeld urine in is gekomen? Dan kan azijn uitkomst bieden. Voeg in plaats van wasverzachter een scheut azijn toe om van de urinegeur af te komen. Dit geldt ook als je hond of kat per ongeluk zijn ontlasting op bijvoorbeeld het dekbed heeft achtergelaten. Azijn heeft namelijk van nature een ontgeurende werking en zorgt ervoor dat de nare geur verdwijnt.

Wasmachine
Azijn is niet alleen effectief tegen nare geurtjes in kleding, maar kan ook helpen om de wasmachine schoon te houden. Gooi gerust eens een scheut azijn in het bakje van de wasverzachter. Door dit regelmatig te doen voorkom je dat er zeepresten achterblijven in de buizen van de wasmachine. Daarnaast werkt azijn goed tegen vervelende geurtjes in sportkleding en kan het toevoegen van azijn aan een kookwasje helpen om van die nare geurtjes af te komen.

Lees verder op de volgende pagina voor nog meer handige tips.


play-sharp-fill