Zoveel subsidie krijg je van de gemeente als je regenwater opvangt

Heb je wel eens nagedacht over het opvangen van regenwater, bijvoorbeeld met een speciale ton of zelfs een infiltratiesysteem? Het kan niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Hoe, vraag je? Nou, veel gemeenten, waaronder die van Zwolle, bieden namelijk financiële steun aan om dit te realiseren.

Subsidie voor elke inwoner
Ja, je leest het goed. Of je nu de trotse eigenaar bent van een koopwoning of huurder bent, deze subsidie staat voor elke inwoner op de kaart. Het wordt ook wel de ‘regentonsubsidie’ genoemd en kan echt een verschil maken bij jouw duurzame wateroplossingen.

Bereken je financiële voordeel
Oké, even concreet: wat krijg je eigenlijk terug voor je investering in een regenton die je hier kunt kopen of een zogenaamd infiltratiekrat? De regeling is vrij eenvoudig: voor elke liter water die je kunt opvangen, ontvang je €0,25 met een maximum totaalbedrag van €250. Dus stel je voor, als je een regenton hebt die 250 liter kan opvangen, dan kun je rekenen op een subsidie van €62,50. Maar let op, je moet wel snel zijn!

Hoe de ‘regentonsubsidie’ vragen? Lees je op de volgende pagina.


play-sharp-fill